logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
FOLLOW US
FOLLOW US
RESERVATIES 0488 42 29 93
Top

Ontstaan

 / Ontstaan

De Duitse gebroeders Grimm schreven eind 19de eeuw de versie ‘Roodkapje en de wolf ‘ zoals die nu nog altijd bestaat. Andere sprookjes met wolven zijn ‘De wolf en de drie biggetjes’ en het muzikale sprookje ‘Peter en de wolf’ van de Rus Sergej Prokofjev, die in 1936 voor het eerst in Moskou in première ging.

Fons Dewolf uit Willebroek won in 1981 niet alleen ‘Milaan San Remo’ met aankomst op de Via Roma maar won ook 2 maal de ‘Omloop Het Volk’ en ‘De ronde van Lombardije.

Michel Dewolf werd in 1979 voor de eerste keer geselecteerd voor de Rode Duivels. De in 1958 geboren voetballer uit Nijvel speelde oa bij RWDM, Gent, KV Kortrijk en Olympique Marseille.

‘The wolfbanes’ met oprichter Wim De Ridder alias ‘Wimmeke Punk’ zongen in 1991 ‘Miles away from here’ en Luc Devos schreef het nummer ‘Ben je bang van de boze Wolven’. De Gentse muziekgroep ‘Oscar and the wolf’ werd in 2017 tot 7 maal genomineerd voor de Mia Awards.

In Begijnendijk brouwen ze het bier ‘Wolf’; de waaslandwolf zou verantwoordelijk geweest zijn voor de dood van een tiental schapen en meerder pluimvee, maar bewijzen zijn er nooit geweest. Zo is het verhaal in folklore opgegaan.

Naya de wolvin stak op 2 januari 2018 de grens met Nederland over en is misschien op zoek naar een nieuwe Westvlaamse vriend, nl. Wolf Lichtervelde.

Wolf Lichtervelde is een weekendcafé (vrijdag- en zaterdagavond). Behalve soul, funk, blues en jazz serveren we ook kleine snacks en lekkere hapjes. Onze keuken is open tot 22u. Wolf straalt authenticiteit uit in één van de oudste gebouwen op de Markt van Lichtervelde.

Kom, zie, proef en geniet is de boodschap. Iedereen is van harte welkom.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.